Jay Marino’s Masterclass

Bestuur, directieleden en intern begeleiders van tien scholen van De Haagse Scholen, de stichting voor openbaar basis- en speciaal onderwijs in Den Haag, werken sinds de zomer van 2011 intensief samen aan het realiseren van een gezamenlijke droom:

“Het geven van het beste onderwijs van de hele wereld, aan leerlingen in een achterstandswijk.”

We willen excellent onderwijs verzorgen zodat, zoals we dat samen hebben geformuleerd, ‘onze leerlingen de allerbeste kansen krijgen in de rest van hun leven’.
Uitgangspunt binnen die samenwerking is, dat de leerkracht essentieel is als het gaat om het verbeteren van de prestaties van leerlingen en het succes van Samen10+.

Speciaal voor alle medewerkers van de Samen10+ scholen en genodigden gaf Jay Marino op woensdagmiddag 3 april 2013 een masterclass waarbij centraal stond:

Hoe maken we de leerling verantwoordelijk voor zijn/haar eigen leerproces?

Wie is Jay Marino?

Dr. Jay Marino is superintendent van het school district ‘Dunlap Community’ in de VS. Hij is een autoriteit op het gebied van leren in de 21ste eeuw, kwaliteitszorg en opbrengstgericht werken en verbeteren. Hij is een gekwalificeerd (internationaal) trainer. Jay Marino verzorgt al vanaf 2009 succesvolle masterclasses en -trainingen in Nederland. ​