Sebastiaan Nederhoed Fotografie

Samen10+ Zomerschool, “Ontdekkend en ontwerpend leren”

In 2017 is de Samen10plus Zomerschool van 10 t/m 21 juli (week 1 en 2, de eerste twee weken van de vakantie) voor leerlingen van groep 1 t/m 8

De zomerschool van 2017 heeft weer een spannend programma, waar kinderen veel leren en vooral wijzer worden. De Samen10plus Zomerschool is een school waar je leert met je hoofd, je hart en je handen: we onderzoeken en ontwerpen, we gaan overal naartoe, we proberen van alles uit, we leren kritisch denken met gevoel en respect voor anderen én we leren onze mening op te schrijven en te verdedigen.

Alle groepen hebben een eigen thema:
De groepen 1 en 2 leren alles over de werkplaatsen van kikker (schrijven, timmeren, koken enz)
De groepen 3 en 4 verdiepen zich in avonturenplaneten, de wereld, het heelal, de planeten.
De groepen 5 en 6 denken na over hoe we (van) dieren houden en hoe je je daarover informeert en uitdrukt. (leren filmen en interviewen met de iPad)
De groepen 7 en 8 leren over de sociale media, vragen zich af of die wel echt sociaal is en wat beter werkt: Straffen of belonen!!

OOK WERKEN WE WEER SAMEN MET DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT VAN DELFT.

Waarom een zomerschool?
Uw kind zit op 1 van de Samen10+scholen.

Deze scholen van het bestuur De Haagse Scholen werken samen aan een gezamenlijke droom. Die droom is dat onze scholen het beste onderwijs in de wereld geven.
Wij willen excellent onderwijs geven met goede resultaten om te zorgen dat uw kind de allerbeste kansen krijgt in de rest van haar of zijn leven.

Meer onderwijstijd draagt bij aan betere resultaten.
Ander onderwijs biedt kansen voor alle kinderen.

Wat is dat? Een Zomerschool?
Een zomerschool is verlenging van de leertijd. Er wordt gedurende 2 weken een goed en superleuk educatief programma aangeboden. We leren alles wat leuk, belangrijk en interessant is maar waarvoor meestal geen tijd is. Deelname is gratis.
Door samen een zomerschool te organiseren kunnen we zorgen dat we een excellent programma aanbieden. De zomerschool zal plaatsvinden op een centraal gelegen plek in de wijk, namelijk Het Startpunt in de Suze Robertsonstraat.

De eerste aanmeldingen zijn al gedaan aan het eind van de zomerschool 2016. Meteen na de kerstvakantie start de inschrijving voor de zomerschool 2017.
Komt uw kind ook? Klik hier voor meer informatie