Studiedag Onderzoekend en Ontwerpend leren

Op zaterdag 23 januari was er een studiedag Onderzoekend & Ontwerpend Leren waar zo’n 20 leerkrachten van de Zuidwalschool, De Springbok, de Jan Ligthartschool en Het Startpunt aan deelnamen.
In het decor van het inspirerende Het Van Kinderen Museum gaf Lisette Rinke de Wit deze boeiende training.

Iedereen ging met zijn/haar eigen vraagstuk (o.a. rekenen, taal, geschiedenis, techniek) aan de slag en aan het eind van de dag bleken er “heel wat muntjes gevallen te zijn”.
Reacties aan het eind van de dag waren onder andere:
• Zó wil ik al mijn lessen maken/geven!
• Ik wil niet meer vergaderen (= iemand leest een ppt voor), ik wil liever in die tijd met collega’s op deze manier mijn lessen ontwikkelen/voorbereiden.
• Dít maakt het verschil voor kinderen, zo betrek je ze en maak je ze enthousiast.Deze leerkrachten willen nu met elkaar in contact blijven, kennis en informatie uitwisselen en samen ontwikkelen. Een mooie beweging.
In vervolg op deze studieochtend krijgen alle deelnemers hulp en ondersteuning op maat. Nog voor de zomervakantie komt er een vervolgbijeenkomst waar kennis en ervaringen worden uitgewisseld over wat goed gaat en waar knelpunten zijn geconstateerd. Ook worden dan de vervolgstappen bepaald.
Leerkrachten van De Haagse Scholen die gaan werken in de Samen10+ Zomerschool krijgen deze training ook (gratis) aangeboden.
Wil je hier meer over weten, kijk dan op het intranet van De Haagse Scholen.Algemene informatie over de Zomerschool is te vinden op de website van Samen10+.
Een subsidie van Wetenschap & Technologie (Zuid-Holland) heeft het mede mogelijk gemaakt deze training te ontwikkelen en te geven.