Functie/ Taakomschrijving:
Leerkracht voor de zomerschool Samen10+ onderzoekend en ontwerpend leren

Komende zomervakantie is er van  1 t/m 12 augustus  (week 4 en 5 van de zomervakantie) opnieuw een Samen10+ Zomerschool voor kinderen van groep 1 t/m 8.
De zomerschool is dagelijks van 9 tot 14.30 uur. Tussen de middag is er een gezonde en lekkere lunch die voor en door ons verzorgd wordt.

De zomerschool van 2016 biedt weer een spannend programma, waar kinderen veel leren en vooral echt wijzer worden. De Samen10+ Zomerschool is een school waar je leert met je hoofd, je hart en je handen: we onderzoeken en ontwerpen, we gaan overal naartoe, we proberen van alles uit, we leren kritisch denken met gevoel en respect voor anderen én we leren onze mening op te schrijven en te verdedigen. En natuurlijk maken we nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Dat is zo bijzonder aan een zomerschool waar nu al 9 Samen10+ scholen aan meedoen.

Bijzonderheden:

Alle groepen hebben een eigen thema:
De groepen 1 en 2 leren alles over piraten
De groepen 3 en 4 verdiepen zich in avontureneilanden
De groepen 5 en 6 kijken naar gewoontes in andere landen en culturen en leren over robots en ze gaan programmeren (met robots!)
De groepen 7 en 8 leren in week 1 over hun ‘eigen’ DNA en erfelijkheid en in week 2 over (junk)food &food of the future. (=eten van de toekomst).
Met de groepen 7 en 8 gaan we ook ontwerpen en printen met een echte 3D-printer!
In iedere groep zitten ongeveer 15 leerlingen en in iedere klas is naast de leerkracht een PABO student en een vrijwilliger aanwezig.

Wat verwachten wij:
We zoeken enthousiaste leerkrachten die 2 weken in de zomerschool willen werken; week 4 en 5 van de vakantie. Dat is van 1 t/m 12 augustus 2016.
Geef a.u.b. op voor welke groepen je het liefste staat. Je verdient hier ongeveer een half maandsalaris mee. Je wordt uitbetaald in je eigen schaal/regel.
De uren voor de training krijg je ook uitbetaald.
Als je  extra uren wilt  werken door onder andere te helpen met de ontwikkeling of voorbereiding (een erg bijzonder proces) mag je dat ook opgeven. Dat betalen we per uur.
Je kunt ook kiezen voor allebei. Geef s.v.p. duidelijk op wat je wilt

Opleidingseisen:
PABO, daarnaast verwachten we dat je deelneemt aan de training die je moet volgen om te kunnen werken in deze zomerschool. Het gaat om een training van ongeveer 5 uur. Die uren krijg je uitbetaald. Ook hier geldt: trainingen O&OL zijn boeiend, inspirerend en erg gezellig.

Gewenste ervaring:
Ervaring is fijn, maar bovenal zoeken we mensen die snappen dat deze nieuwe manier van onderwijs geven leidt tot “diep leren’. Naast kennis is ook het ontwikkelen van vaardigheden belangrijk. Leren moet zijn: bezig zijn, doen, uitgedaagd worden, op het puntje van je stoel zitten etc. De leerkrachten die de afgelopen jaren in de zomerschool hebben gewerkt waren allemaal zeer enthousiast en hebben er veel van meegenomen naar hun eigen onderwijs praktijk.

Betaald krijgen voor je nascholing, wat wil je nog meer?

 

Ingangsdatum van de functie:
1-8-2016

Betrekkingsomvang:
1,0000

Voorkeursdagen:
Maandag; Dinsdag; Woensdag; Donderdag; Vrijdag

Leeftijdsgroepen
Groep 1; Groep 2; Groep 3; Groep 4; Groep 5; Groep 6; Groep 7; Groep 8

Salarisschaal
Je wordt uitbetaald in je eigen schaal/regel

Sluitingsdatum sollicitatie
19-2-2016

Inlichtingen bij
Informatie kun je krijgen via de projectleider, Karin Striekwold, vul hiervoor het contactformulier in.

Hoe geef je je op?
Stuur een kort mailbericht naar: :  k.striekwold@samen10plus.nl

Vermeld daarin:
*naam, mailadres, telefoonnummer.
* je motivatie (kort)
* voorkeur voor groepen
* wil je helpen met de voorbereiding?

Je hebt toestemming van je eigen directeur nodig om deel te kunnen nemen.
We hopen na de voorjaarsvakantie te kunnen laten weten of je geplaatst wordt.

Op https://www.facebook.com/samentienpluszomerschool zie je hoe bijzonder deze zomerschool is.